0

Ваксина за косопад част 2 - терапия


#

     … Първата стъпка е да прекрачим вратата на фризьорския салон. С отрязването на няколко сантиметра, а защо не и повече, помагате на скалпа си да се грижи по-добре за косата. Колкото по-дълга е косата, толкова по-трудно е на организма ни да достави необходимите хранителни вещества от кръвта и да „нахрани“ цялата й дължина. Не искаме да отнемаме от дължината си, но никоя коса не изглежда добре с изтощени, късащи се и цъфтящи връхчета – отрежете ги! Имам предвид без колебание. Просто ги отрежете. Веднъж стигнали дотам, няма друго лечение за цъфтящи връхчета освен ножицата.

       Обърнете внимание на менюто си! С края на лятото значително намаляват витамините, които приемаме. Променете седмичното си меню, ще се отрази на цялото семейство, особено на децата. 

 

 

        Както вече споменах, ваксинираме се превантивно против грип, но може да го направим и за косата си. Затова нека ви разкажа за лечебната ни линия Simply Zen. Изцяло насочена към грижа за скалпа. Ако искаме здрава коса, трябва първо да се погрижим за скалпа, там е началото и оттам започва всичко. Независимо дали страдате от косопад, пърхот, омазняване, чувствителност, зачервяване, лющене, сухота… първата стъпка за решаването на всички проблеми е скалпът.

 

       Има две направления в борбата с косопада – превенция (лечение) и стимулиране. Уплътняването на косъма е решението за спирането на косопада. Серията Densifying е създадена от естествени съставки и екстракти и работи за уплътняването и заздравяването на корена на косата ни. Това е вълшебен микс, за заздравяване на нашата коса и спирането на косопада. Всички съставки са прецизно подбрани и работят в синергия, с една единствена цел - заздравяване на косата. Да я заздравят от корена. Здрав корен, здраво дърво. В сайта ни ще намерите подробна информация за всеки продукт от линията, как се ползва, каква да бъде продължителността на терапията, кога да очаквате първите резултати... Желанието и изпълнението на дадени процедури са различни неща. Започнем ли веднъж, трябва да сме постоянно и последователни. Не бива да спирате употребата на продуктите против косопад на втората седмица. За да има траен резултат, трябва поне 2 месеца съвестно да се изпълняват стъпките на терапията. А резултат ще има - сами ще се убедите.
              Загубата на коса е често срещано явление, което може да се случи независимо от възрастта, както при мъжете, така и при жените. В този случай най-важното е да се реагира веднага и да се вземат предпазни мерки. Деликатното, но добро почистване на скалпа, съчетано с правилно и постоянно стимулиране на косъма, са двата основни фактора за справяне със загубата на коса. Подобряване на микроциркулацията на скалпа и подхранване/подсилване на космения фоликул могат да спрат прекомерния или анормалния косопад. Стимулиращата линия – Stimulating от Simply Zen предлага нужните средства за справяне с този проблем - растителни екстракти, етерични масла и други активни съставки действат в синергия и осигуряват отличен краен резултат.
 Мийте косата си вечер. Достатъчно са климатичните промени отвън, на които е подложена косата ни – вятър, дъжд, студ, слънце... Спестете и бързото сушене със сешоар сутрин и тичането във вятър за работа. Не я мийте с гореща вода, (линк към качената тема), косата не я обича. Вятърът е голям враг на красивата и блестяща коса. Изсушава косата, което води до накъсване. Със смяната на сезоните, освен цветовата гама на облеклата ни, трябва да сменим и част от козметиката ни за коса. Промените във времето и температурата, липсата на голямо количество витамини налагат това. Трябва да се погрижите не само за здравината на косата си из основи, но и за нейната дължина. Необходимо е да и набавите допълнителна хирдатация.

 

         Косата е едно от първите неща, които забелязваме в човек, когато се запознаваме. Всички искаме здрава и блестяща коса и с правилните грижи можем да я имаме. Гъстотата на коса, дали е права, чуплива или къдрава ни е зададено в нашето ДНК, не зависи от нас, а от родителите ни. Някои късметлийки наистина имат коса, като на Рапунцел. Няма да им завиждаме „много“, а ще се погрижим за своята коса и по нищо няма да им отстъпваме.

 

Няколко професионални съвета:

 

  • Подстригвайте редовно косата си, отстранете връхчетата

  • Погрижете се за скалпа си – използвайте ампулите за превенция и спиране на косопад, както и за стимулиране на растежа

  • Погрижете се за връхчетата на косата си

  • ЗАДЪЛЖИТЕЛНО използвайте кондиционери без отмиване - косата се нуждае от допълнителна хидратация

  • Намалете употребата на преси и маши

  • Мийте косата си вечер

Имате въпрос? 0700 20 303
Бърза доставка България
Топ качество Доказани брандове